Teoria Conspiratiei: Conspiratia NASA si apocalipsa 2012


ImageHost.org
Exista un complot pentru a nu salva Terra de Apocalipsa din 2012? Ascunde NASA dovezile existentei planetei Nibiru? DESCOPERA.ro va prezinta pozitia oficiala a Agentiei Spatiale a Statelor Unite in aceasta spinoasa chestiune dezbatuta in aceste zile de adeptii teoriei conspiratiei, fanatici religiosi si oameni creduli.

Apocalipsa 2012 - planeta sumerienilor

Numai legat de presupusa existenta a planetei Nibiru (si felurite alinieri si inversari ale polurilor magnetice ale Terrei), David Morrison, Senior Scientist la Institutul de Astrobiologie din cadrul NASA (NAI), primeste in ultima vreme peste 20 de mailuri pe saptamana. Este clar ca se pot face bani pe seama interesului pe care oamenii il au fata de "iminenta" Apocalipsa, cea "programata" sa aiba loc in 2012, considera astrobiologul, convins ca buna parte din aceasta "isterie" de proportii planetare a fost in ultimele luni copios alimentata si de campania publicitara a filmului catastrofico-stiintifico-fantastic "2012".

Trailerul filmului prezinta unda unei maree care "escaladeaza" Himalaya, in timp ce o voce incarcata de dramatism declama urmatoarele cuvinte: "Ce ar face guvernele de pe planeta noastra pentru a pregati 6 miliarde de persoane pentru sfarsitul lumii? Nimic. Descoperiti Adevarul. Cautati 2012 pe Google".

Iata care sunt cele mai frecvente intrebari pe tema "sfarsitului lumii", cu raspunsurile detaliate ale lui David Morrison.

ImageHost.org
Care este originea "profetiei" conform careia lumea se va sfarsi in decembrie 2012?

Povestea a debutat cu cateva asertiuni potrivit carora Nibiru, o presupusa planeta descoperita de sumerieni, s-ar indrepta catre Terra. Zecharia Sitchin, autor de romane ambientate in antica civilizatie mesopotamiana din Sumeria, a sustinut in mai multe carti ("The Twelfth Planet " de ezemplu, publicata in 1976) ca ar fi gasit si tradus documente sumeriene care identifica pianeta Nibiru, ce ar orbita in jurul Soarelui la fiecare 3.600 de ani. Aceste mituri sumeriene includ povesti despre "astronauti antici" care ar fi vizitat Terra, provenind dintr-o civilizatie extraterestra numita Annunaki.Ulterior, Nancy Lieder, o asa-zisa clarvazatoare care pretinde ca vehiculeaza mesaje receptionate de la extraterestri, a scris pe site-ul propriu ca locuitorii unei planete imaginare a stelei Zeta Reticuli au vizitat-o si ca Terra este in pericol din cauza planetei X sau Nibiru. Aceasta catastrofa a fost prevazuta initial sa aiba loc in luna mai a anului 2003, dar dupa ce sfarsitul lumii nu a avut loc, a fost "re-programata" in decembrie 2012, inspirandu-se din alta profetie apocaliptica, lasata in urma cu sute de ani de mayasi.

ImageHost.org

Sumerienii au fost prima mare civilizatie a omenirii si au facut multe previziuni astronomice precise, inclusiv pe cele ale existentei planetelor Uranus, Neptun si Pluto. De ce n-ar trebui sa le credem si pe cele cu privire la Nibiru?

Nibiru este un nume din astrologia babiloniana, uneori asociat zeului Marduk. Apare si ca personaj secundar in poemul Enuma Elish, dedicat Creatiei, potrivit inregistrarilor din biblioteca regelui asirian Assurbanipal (668-627 i.Ch)

Sumeria a prosperat cu mult timp inainte, cam in perioada dintre secolul 23 si 17 i.Ch. Afirmatiile potrivit carora Nibiru ar fi o planeta si ar fi fost cunoscuta de sumerieni sunt contrazise de cercetatorii care (spre deosebire de Zecharia Sitchin), chiar studiaza si traduc scrieri provenite din Mesopotamia antica.

Sumeria a fost cu adevarat o mare civilizatie, importanta pentru dezvoltarea agriculturii, a administrarii apei, a vietii urbane si in mod deosebit a scrierii. Cu toate acestea, ne-a lasat putine scrieri pe tema astronomiei. Cu siguranta sumerienii nu cunosteau existenta lui Uranus, Neptun sau Pluto. Nu stiau ca planetele orbitau in jurul Soarelui: un concept aparut pentru prima oara in Grecia Antica, la doua mii de ani dupa sfarsitul sumerienilor. Afirmatiile ca sumerienii dispuneau de o astronomie sofisticata sau ca se inchinau la un zeu numit Nibiru sunt doar un produs al fanteziei lui Sitchin.



Planeta care aduce apocalipsa - o fabulatie?

Cum poate fi negata existenta planetei Nibiru, avand in vedere ca a fost descoperita in 1983, iar stirea a aparut in principalele publicatii? La vremea respectiva a fost numita Planeta X, apoi Xena sau Eris.

IRAS (l'Infrared Astronomy Satellite de la NASA, care in 1983 a efectuat un "cadastru" al cerului timp de zece luni) a descoperit numeroase surse de radiatie infrarosie, dar niciuna dintre ele nu era Nibiru sau Planeta X sau alte obiecte in zona externa a sistemului solar.

Sintetizand, IRAS a catalogat 350.000 de surse de radiatie infrarosie, si intial multe dintre ele nu au fost identificate (si tocmai acest motiv a stat la baza studiului). Toate aceste observatii au fost aprofundate in cadrul unor studii ulterioare, realizate cu instrumente mult mai puternice, atat pe pamant, cat si in spatiu.

Zvonurile cu privire la o "a zecea planeta" au explodat in 1984, cand revista Astrophysical Journal Letters a publicat un articol stiintific intitulat "Unidentified Point Sources in the IRAS Minisurvey" ("Surse punctiforme neidentificate in mini-cercetarea IRAS"), unde se vorbea de diferite surse de radiatie infrarosie. Ulterior s-a descoperit insa ca aceste "obiecte misterioase" erau galaxii indepartate (in afara unuia, care era un suflu al unui "nor infrarosu") conform datelor publicate in 1987.

Nicio sursa IRAS nu a reiesit vreodata a fi o planeta. Pe scurt: Nibiru este un mit lipsit de orice fundament faptic. Pentru un astronom, afirmatiile incrancenate cu privire la o planeta care s-ar afla "aproape", dar ar fi "invizibila" sunt pur si simplu tampite.

ImageHost.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com