Cum se pedepseste adulterul in Somalia


ImageHosting Romania

In decursul acestei luni, o femeie in varsta de doar 20 de ani, proaspat divortata, a fost acuzata de adulter si omorata cu pietre de un grup de radicali islamisti in fata unei multimi de peste 200 de persoane printre care si numerosi copii, transmite BBC.

Un judecator din cadrul grupului militant al-Shabab a declarat ca invinuita a avut o relatie sexuala cu un barbat casatorit de 29 ani. In urma acestei relatii, femeia a nascut un copil, dovada vie pentru islamisti in privinta adulterului. Barbatul a fost nevoit sa suporte 100 de lovituri de bici, iar femeia a fost ucisa cu pietre. Este a patra femeie care, in decursul acestui an, cade victima miscarii al-Shabab, o grupare islamista care controleaza o mare parte din sudul Somaliei, unde au impus o interpretare stricta a legilor islamice in ciuda opozitiei populatiei de rand somaleze.

Conform reporterilor care au reusit sa filmeze executia, femeia a fost ingropata in nisip pana la brau, astfel incat sa nu poata fugi si sa fie in imposibilitatea de a se feri de pietrele aruncate de islamisti. Dupa interpretarea extrema a legii Sharia, orice persoana care a comis sau incurajat adulterul, fie ea si divortata, trebuie ucisa cu pietre. O persoana care a facut sex inainte de casatorie este pedepsita cu 100 de lovituri de bici. In decursul lunii trecute, un barbat acuzat de adulter a fost ucis cu pietre in orasul port Merka. Prietena sa insarcinata a fost crutata pana la nasterea copilului, dupa care i s-a spus ca va avea o soarta asemanatoare. Somalia este teatrul a numeroase razboie civile care dureaza de peste 18 ani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com